Holland 8 klaar voor EK-start

Holland 8 klaar voor EK-start

Voor de Holland 8 begint dit weekend het eerste toernooi van 2021. De equipe van coach Mark Emke verschijnt vrijdag 9 april in het Italiaanse Varese aan de start voor het Europees kampioenschap. Het deelnemersveld bestaat uit de volgende landen:

Nederland
Duitsland
Roemenië
Engeland
Italië

Bjorn van den Ende blikt vooruit: ‘We zijn al tweeënhalve week in Varese. We hebben veel in ‘de acht’ gevaren en weer flinke stappen kunnen zetten, zowel fysiek als technisch. We willen er dit EK vol voor gaan. Er zijn twee toernooien tot de Spelen van Tokio, wat waarschijnlijk neerkomt op vier wedstrijden, dus we zien elke wedstrijd als een finale.’

Stuurvrouw
Eline Berger is voor dit toernooi de stuurvrouw van de M8+. Zij vervangt de afwezige Aranka Kops. Van den Ende: ‘Eline is direct met veel vertrouwen in de boot gaan zitten en heeft het tot de dag van vandaag ook laten zien. We staan er als team goed voor.’

Vrijdag wordt de zogenaamde ‘race for lanes’ gevaren. In deze wedstrijd wordt bepaald wie zondag in welke baan start tijdens de EK-finale.

Livestream
Het EK roeien is te volgen via een livestream.

Holland 8 gaat tot de laatste adem
In voorbereiding op het EK roeien en de spelen in Tokio is ook teambuilding belangrijk. Alle koppen moeten dezelfde kant opstaan waarin iedereen tot de laatste adem zal gaan.

De Holland 8 ging in dat kader freediven. Tot wel 20 meter diep. Bij freediving geeft je lichaam je signalen dat je terug omhoog moet, omdat je ervan bewust bent dat je geen adem kunt halen. Alleen jijzelf beslist of je hiernaar luistert. Deze signalen zijn namelijk uit te schakelen, wanneer je over deze mentale kracht bezit.

 Je kan hier de video bekijken.

 

Holland 8 © 2023. All Rights Reserved.

Top