Holland 8 wint zilver op WK en plaatst zich voor Tokio

Holland 8 wint zilver op WK en plaatst zich voor Tokio

De roeiers van de Holland 8 hebben zilver veroverd op het WK in het Oostenrijkse Linz-Ottensheim. In de finale was alleen het Duitse team sterker dan Nederland. Groot-Brittannië pakten de bronzen medaille. De Holland 8 heeft zich met deze tweede plaats tevens geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

 

Na een stroef begin eerder deze week, waardoor de Holland 8 zich via de herkansing voor de finale moest plaatsen, viel tijdens deze finalerace alles op zijn plek. Simon van Dorp, Bram Schwarz, Maarten Hurkmans, Jasper Tissen, Bjorn van den Ende, Ruben Knab, Robert Lücken en Mechiel Versluis hebben onder leiding van stuurvrouw Aranka Kops de zilveren medaille binnen gesleept.

Het was echt een super goede race, de beste race van het toernooi”, aldus Bjorn van den Ende. “We hadden een duidelijk plan van te voren en dit hebben we strak uitgevoerd. Het was nog een spannend gevecht met de Duitsers, maar vandaag waren ze iets beter.”
Hoofdcoach Mark Emke blikt tevreden terug op dit WK: “We kwamen gedurende het toernooi steeds meer in vorm. Het was soms zoeken, hebben nog een positiewissel doorgevoerd, maar deze race was echt klasse. Een zilveren medaille en plaatsing voor de Olympische Spelen, een prestatie waar we trots op kunnen zijn.”
De mannen en stuurvrouw van de Holland 8 starten op 1 oktober weer met het nieuwe seizoen en de voorbereidingen op de Spelen van aankomende zomer.

Holland 8 © 2021. All Rights Reserved.

Top