Ongewijzigde Holland 8 gaat voor winst in Tokio

Ongewijzigde Holland 8 gaat voor winst in Tokio

Persbericht KNRB

Bondscoach Mark Emke heeft de eerste keuzes gemaakt in de mannen boord-selectie van het Aegon Nationaal Roeiteam. De zilveren Holland 8 (WK 2019 in Linz, Oostenrijk) zal in dezelfde samenstelling de strijd aangaan om olympisch goud. Daarnaast heeft Emke na selectiewedstrijden een vierzonder (M4-) geformeerd die de olympische plaatsing veilig moet stellen.

‘We hebben bij de afgelopen WK kunnen zien waartoe de Holland 8 in staat is. Dit jaar willen we nog meer en telt maar één ding: winnen in Tokio. Deze groep kan dat en geef ik dus het vertrouwen‘ aldus Emke. ‘Daarnaast hebben we alle belang bij een sterke vierzonder’. Deze boot moet, na de 7e plek op het WK 2019, nog wel voldoen aan de nationale kwalificatie-eis.

Daar blijft het niet bij, want ook een tweezonder zal nog proberen Tokio te bereiken. Zij zullen daartoe deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi van 17-19 mei in Luzern, Zwitserland. De bemanning voor deze boot wordt op een later moment bepaald.

De boordselectie vertrekt maandag 20 januari naar het trainingskamp in het Portugese Avis. In aanloop naar de Spelen nemen de roeiers, naast verschillende trainingskampen, in ieder geval nog deel aan de World Rowing Cup-wedstrijden in Sabaudia (Italië) en Luzern (Zwitserland).

De ploegen:
Holland 8 (M8+):          Aranka Kops (stuurvrouw), Björn van den Ende, Bram Schwarz, Jasper Tissen,
Maarten Hurkmans, Mechiel Versluis, Robert Lücken, Ruben Knab en
Simon van Dorp.

Vierzonder (M4-):
       Jan van der Bij, Nelson Ritsema, Sander de Graaf en Boudewijn Röell

Holland 8 © 2021. All Rights Reserved.

Top